Kristallikeskus ekoyhteisön esittely

luotu blogi sivusto to 5.8.2021, aktivoitu ti 10.8.-21

Tarvitsen nyt yhteistyökumppaneita ja etsin etelä-suomesta toimitilaa toiminnalleni!

Ota rohkeasti yhteys: kristallikeskus9@gmail.com

p. 044-3339900. Asun ja toimin vielä toistaiseksi Lahdessa.

Tässä esittelen uuden Kristallikeskus nimisen ekoyhteisöhankeen edistystä!

päivitys ti 24.9.2021

Etsin edelleen ekoyhteisölleni paikkaa Etelä-Suomesta!

Pitää olla iso rakennus, kiinteistö, vanha kyläkoulu, hoivakoti tms vast. Ilmoittakaa jos löytyy, vuokraan ensin.

Lammin paikka, jota kävin katsomassa 24.9. -21, ei sovellu ekoyhteisöksi.

Nyt olisi Porissa ja Loviisassa potentiaaliset tilat, joita käyn katsomassa lähipäivinä, viikkoina. Sitten kun löydän paikan, niin tarvitsen talkoolaisia, opiskelijoita sinne. Ottakaa rohkeasti yhteyttä ja tule mukaan rakentamaan mahtavaa kyläyhteisöä! Voimme myös työllistää työttömiä, myöhemmin perustettavan osuuskunnan kautta. Voimme jo tarjota myöhemmin eri alojen työharjoittelu -, oppisopimuspaikkaa, opiskelija voi suorittaa työnäyte, opintonäyte yms. Meiltä löytyy kontaktien kautta eri alojen ihmisiä jotka voivat ohjata ja arvioida opiskelijaa.

kirjoitettu: 5.8.-21, päivitys ti 10.8.-21

Olen Mira Korhonen Lahdesta ja koko elämäni pienestä pitäen eli 70-luvulta lähtien olen ollut vahvasti yhteys ja suhde luontoon ja eläimistöön. Koko lapsuuden vietin aikani metsissä ja kaikki eläimet tulivat luokseni. Ja olen muutenkin ollut aina herkkä aistimaan luonnon vaikutuksia mieleen ja kehoon. Olen aina rakastanut erityisesti koiria ja hevosia ja haluan työskennellä koirien kanssa.

Ja olen aina ollut kiinnostunut eläinten- ja luonnonsuojeluksesta, sekä kierrättämisestä ja energian ja sähkön, sekä veden säästämisestä. Ja myös vaihtoehtoisista energianlähteistä kuten tuuli, aurinko ja maalämmöstä. Ja myös omavaraisuudesta, että saadaan ruoka mahdollisemman paljon itse tuotettuna. Olen jo vuodesta 1995 lähtien harrastanut näitä em. asioita, sekä lukenut niistä kirjallisuutta, jolloin syntyi haave ekoyhteisön perustamisesta, jossa voi toteuttaa näitä kaikkia asioita. Ja aloin myös säästää rahaa tätä hanketta varten.

Ammattitutkinnot, jotka mahdollistavat toimintani toiminimi yrityksenä ja kertovat osaamiseni:

Aikoinaan 1990 luvun alussa kävin 4H-kerhon järjestämän dogsitter kurssin ja aloin ottamaan hoito koiria ja kissoja silloin tällöin aina vuoteen 2019 asti.

1990-1992 kävin maatalouslomittajan perustutkinon (kotieläinten ja lemmikkieläinten hoito ja koulutus), sekä 2011 kävin toimitilahuoltajan eli siivojan perustutkinnon (kaikki siivoustyöt, kaikkissa kohteissa) ja v.2015 kiinteistönhoitajan perustutkinnon (puutarha- ja pihatyöt, kiinteistönhoito, vesi-viemäri- ilmastointi- energia- lämmitys asiat, sekä kiinteistön pienet korjaustyöt, sekä ylläpitotyöt) ja automaatio jatkokurssin ja lopuksi 30.6. v.2021 hoiva-avustajan perustutkinnon. Olen tehnyt Mehiläisellä 2 v (1.8.2019 aloitin) henkilökohtaisen avustajan töitä ja tätä teen edelleen.

Aloittavan yrittäjän tehopaketti verkkokurssi 5-30.7.2021.

Osallistuin SKEY:n järjestämään Yhteisöllisyyden festivaalille joka oli 6-8.8.2021 Keuruun ekokylässä, josta ostin CLIPS oppivien yhteisöjen opas kestävyyteen. Tätä saa Keuruun ekoyhteisöltä. Tämä on kansainvälisesti tuotettu opas oman ekoyhteisön perustamiselle.

Tulevat koulutukset:

Green care Finlandin järjestämä Green care perusteet syys-lokakuu 2021

Perhehoitoliiton järjestämä perhehoitovalmennus syys-lokakuu 2021

Lähitulevaisuudessa myös luonto-ohjaaja koulutus.

Löysin maaliskussa 2021 hoiva-avustajan koulutuksen yhteydessä you tube videoiden kautta, eläinavusteisen intervention, koiraterapian, koira avusteisen hoivatyön, green care toiminnan (luontoyhteyden käyttäminen esim hoivatyössä), sekä löysin perhehoitoliiton, joiden kautta saa perhehoitoon ikä-ihmisiä, aikuisia liikunta- ja kehitysvammaisia ihmisiä. Tämän tyyppisiä ihmisiä olen hoitanutkin viimeiset 2 vuotta.

Minua kiinnostaa yhdistää luonto, eläimet ja hoiva puoli ekologisuuteen, kestävään kehitykseen, sekä yhteisölliseen elämään.

Joten nyt on aika yhdistää v.2021-2022 välisenä aikana nämä kaikki opit Kristallikeskus yhteisön perustamiseen.

Minulla on nyt pääomaa kertynyt hankkeen toteutumiseen!

Tarvitsen nyt yhteistyökumppaneita ja asukkaita yhteissöön, ja hankkeelleni ydintiimin!

Olen etsinyt aktiivisesti v.2021 huhtikuusta lähtien etelä-suomesta omaa toimipaikkaa, isoa kyläkoulua, seuran-, kunnan taloa, vanhainkotia tms vast. josta tulee päätalo/kylätalo etelä-suomen alueelta.

Jos tiedätte jonkun sopivan kohteen (voi olla tyydyttävä ja kohtalaisessa kunnossa) laita viestiä: kristallikeskus9@gmail.com

Ja jos siinä jo on iso puutarhatontti tai ostan ison esim 2 ha tontin, niin siihen ympärille tulee kapseliasuntoja ja puutarhaan yrtti- yms maa, hedelmäpuita ja marjapensaita.

Yritysmuoto on toiminimi ja yrityksen päätoiminta on (aluksi 4 paikkainen) perhehoitotoiminta, lisäksi voin vuokrata juhla- ja kokoustiloja, ottaa vuokralaisia (4 kpl, 4 huoneeseen). Järjestää koiraterapiaa ja koira avusteista hoivaa, ja kuntoutusta sekä koira avusteista luontoretkiä, luku- ja virkistys koira toimintaa, koira ohjelmallisia lastenjuhlia, synttäreitä, hääjuhlia yms yksityisille ja järjestöille. Sekä teen ulkopuolisille siivous, hoiva, talkkari yms toimintaa. Olen ollut jo huhtikuusta lähtien jonossa saadakseni keskikokoisen villakoiran pennun, vielä en ole saanut (ti 10.8.-21).

Otan vastaan työtoiminnan kuntoutujia, sekä järjestän toiminnallisia työntekijöiden TYKY eli Työhyvinvointipäiviä.

Omassa pienessä kaupassa myyn luontaistuotteita kuten pakuraa, villiyrttejä, sieniä, marjoja ja mahlaa. Sekä omaa kirjallisuutta. Järjestän veden, sähkön yms säästämis kursseja.

Tarkoituksena on kasvattaa omat ruuat, hedelmä, marjapensaineen, sekä lammikossa kasvattaa kaloja, katkarapuja sekä levää, kellarissa kasvattaa siitake- ja herkkusieniä, sekä toukkia ja heinäsirkkoja. Ja ultraviolettivalolla ja ravinteikaassa vedessä yrttejä.

Ehkä joskus voisi olla myös muutama kana ja saada niilta munia ja tipusia jotka syksyllä teurastetaan ruuaksi, sekä pari lammasta, jotka tekevät karitsoita, jotka teurastetaan syksyllä ruuaksi, sekä kasvihuone, joka on kiinni päätalossa, josta tulee lämpöä, ja jossa kanat voivat olla talvisin lannottamassa kasvihuonetta. Taloissa olisi komposti wc, jonka jäte hyödynnetään kasvimailla. Sekä myöhemmin tuotetaan oma energia, sähkö ja lämmitys aurinkopaneeleillä sekä tuulivoimalalla, joka varastoidaan akuilla.

Myöhemmin kokeillaan kehittää erilaisia aurinko- ja tuuli voimaloita, sekä rakentaa kapselitaloja, joita voidaan myydä.

Tervetuloa tutustumaan paikan päälle myöhemmin!

Nyt tämä toimii netin verkostoitumisen kautta!

Liityin juuri ti 10.8.-21 SKEYn jäseneksi ja keskustelu foorumeille.

Ja myös löysin Rihmaston yhteisöelän foorumin www.hipit.fi

Näiltä eri foorumeilta sekä ekoyhteisöjen perustamiseen liittyviltä facefook sivuilta meidät voi löytää.

Ystävällisin terveisin: Mira Korhonen

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *